0

Категорја: Uncategorized

Сокот од калинка – одговор на загриженоста за силен имунитет

25th март, 2022

Калинката е богата со фенолни соединенија, што дава отпорност кон габи и бактерии. Содржи фенолни соединенија кои можат да го намалат растот и да ги уништат природните габи. Хранливата содржина на калинката комбинација од 2 состојки – високата содржината на вода, влакна, шеќер, пантотенска киселина, фолна киселина,nхолин, витамин Е и витамин К. Врз основа на […]

Прочитај повеќе

Бенефити на сокот од калинка

25th март, 2022

Art Juice е 100% сок од калинки од реонот на Богданци и Валандово. Сокот се добива исклучиво од зрната на калинката. Овошјето се преработува на специјална машина која ги отфрла останатите делови од плодот за да се стигне до пијалок добиен од убавите и сочни црвени зрна. Процесот што се користи при обработката е ладно […]

Прочитај повеќе

Контакт


Оваа веб страна е изработена во рамките на проектот ,,Организациски развој на МРР и развој на одржливи модели за обезбеденост со храна во локалните заедници“ финансиран од Шведската агенција за меѓународна соработка за развој (Сида) преку Шведската организација за развој We Effect. Сида, We Effect и МРР не се одговорни за презентираните содржини на веб страната.