0

Категорја: Uncategorized

Сокот од калинка – одговор на загриженоста за силен имунитет

25th March, 2022

Калинката е богата со фенолни соединенија, што дава отпорност кон габи и бактерии. Содржи фенолни соединенија кои можат да го намалат растот и да ги уништат природните габи. Хранливата содржина на калинката комбинација од 2 состојки – високата содржината на вода, влакна, шеќер, пантотенска киселина, фолна киселина,nхолин, витамин Е и витамин К. Врз основа на […]

Read more

Бенефити на сокот од калинка

25th March, 2022

Art Juice е 100% сок од калинки од реонот на Богданци и Валандово. Сокот се добива исклучиво од зрната на калинката. Овошјето се преработува на специјална машина која ги отфрла останатите делови од плодот за да се стигне до пијалок добиен од убавите и сочни црвени зрна. Процесот што се користи при обработката е ладно […]

Read more

Contact


This website was developed within the project "Organizational Development of NRM and Development of Sustainable Models for Food Security in Local Communities" funded by the Swedish International Development Cooperation Agency (AIDS) through the Swedish Development Agency We Effect. AIDS, We Effect and MDR are not responsible for the content presented on the website.