Категорја: Uncategorized

Сокот од калинка – одговор на загриженоста за силен имунитет

25th Mars, 2022

Калинката е богата со фенолни соединенија, што дава отпорност кон габи и бактерии. Содржи фенолни соединенија кои можат да го намалат растот и да ги уништат природните габи. Хранливата содржина на калинката комбинација од 2 состојки – високата содржината на вода, влакна, шеќер, пантотенска киселина, фолна киселина,nхолин, витамин Е и витамин К. Врз основа на […]

Lexo më shumë

Бенефити на сокот од калинка

25th Mars, 2022

Art Juice е 100% сок од калинки од реонот на Богданци и Валандово. Сокот се добива исклучиво од зрната на калинката. Овошјето се преработува на специјална машина која ги отфрла останатите делови од плодот за да се стигне до пијалок добиен од убавите и сочни црвени зрна. Процесот што се користи при обработката е ладно […]

Lexo më shumë

Kontaktoni


Kjo faqe interneti është zhvilluar në kuadër të projektit "Zhvillimi Organizativ i MKR dhe Zhvillimi i Modeleve të Qëndrueshme për Sigurinë Ushqimore në Komunitetet Lokale" financuar nga Agjencia Suedeze për Bashkëpunim Ndërkombëtar për Zhvillim (AIDS) përmes Agjencisë Suedeze për Zhvillim We Effect. AIDS, We Effect dhe MDR nuk janë përgjegjës për përmbajtjen e paraqitur në faqen e internetit.